Pastelové farby v detskej izbe

Deti rýchlo rastú a rovnako rýchlo menia aj svoje potreby. Nároky na vybavenie detskej izby sa teda u nich časom menia. Oplatí sa investovať do izbičky v jemných pastelových farbách, doplnených farebnými doplnkami vyberanými na mieru tak, aby v každom období veku dieťaťu interiér vyhovoval.

Biela a béžová detská izba

Neutrálna biela farba a béžové odtiene deti upokojujú a vnášajú harmóniu do priestoru. Navyše tieto svetlé farby pomáhajú priestor opticky zosvetliť a zväčšiť. Aby detská izba nepôsobila veľmi sterilne, jemne béžovou, šedou a krémovou doplňte ďalšou pastelovou farbou, doplnkami, textíliami a obrázkami.

Ružová detská izba

Ružová farba je prepojená s láskou, nehou, romantikou, ženskosťou a starostlivosťou, preto je typickou farbou pre dievčenskú detskú izbičku. Môže zdobiť steny, doplnky aj nábytok. Pomáha zmierňovať strachy a negatívne emócie a skvele sa kombináciu s jemne fialovou farbou lila.

Modrá detská izba

Modrá farba má upokojujúce účinky, podporuje kreativitu, dobrú náladu a komunikáciu. Často sa používa do chlapčenských detských izieb. Aby miestnosť nepôsobila chladne a neútulne, zvoľte jej pastelovo svetlý odtieň.

Zelená detská izba

Zelená farba symbolizuje pokoj, harmóniu a pôsobí na deti upokojujúcim dojmom. Pastelová zelená v rôznych odtieňoch podporuje sústredenie aj kvalitný spánok. Má regeneračné účinky a pomáha pri fyzickej únave aj pri zotavení z chorôb.

Žltá detská izba

Žltá farba deti povzbudzuje, nabáda k akcii a dodáva im energiu. Pastelová žltá v decentných odtieňoch použitá na menších plochách ako sú napríklad boxy a dekorácia podporuje pamäť, pozitívne ovplyvňuje intelekt a koncentráciu. U hyperaktívnych detí sa žltej farbe radšej úplne vyhnite.

Oranžová detská izba

Oranžová farba v pastelovom odtieni jemne stimuluje, povzbudzuje kreativitu a pomáha zaháňať únavu. Jej príjemný jemný odtieň na rozdiel od ostré a agresívne ako červené dieťa jemne aktivuje.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.