Izbu podľa feng shui vneste deťom pocit šťastia do života

Podľa feng shui je menšia detská izba útulnejšia a dieťa sa v nej necíti tak stratene. V miestnostiach, ktoré sú rozdelené a môžu sa v nich schovať do domčeka alebo zaliezť do stanu, sa cítia oveľa príjemnejšie. To môžete docieliť aj opticky pomocou nábytku. Prirodzené denné svetlo deťom dodá energiu.

Nábytok, ktorý slúži a neprekáža

Nedávajte do detskej izby nábytok, ktorý inde nevyužijete. Pekný detský nábytok im poskytne dostatočný úložný priestor. Zvoľte radšej vzdušné kúsky vo svetlých a pastelových odtieňoch. Pokiaľ zariaďujete novú detskú izbu, písací stôl a detská stolička je praktickým vybavením aj pre deti, ktoré pôjdu do školy pokojne trebárs až o tri roky. Nutnosťou sú pre školákov, školáčky, študentov aj študentky.

Zamerajte sa na farby

Aj keď majú deti rady pestrofarebné miestnosti, všetkého veľa im pri dlhšom pôsobení na ich psychiku škodí. Voľte skôr tlmené odtiene, ideálne sú neutrálne, jemné a pastelové farby. Pri posteli môžete zvoliť aj tmavomodrú či zelenú a ďalšie farby, ktoré navodia ideálnu atmosféru na zaspávanie. Farby ladené do prírodných odtieňov sú stále trendy. Stačí vybrať materiál, typ a obľúbenú farbu.

Vytvorte inšpirujúce miesto na hranie

Hracia zóna môže byť oproti zvyšku izby trošku farebnejšia. Pri feng shui je pre túto časť izby dôležité teplo, energia a inšpirácia. Umožnite dieťaťu, aby vo svojom hracom kútiku mohlo mať svoj vlastný kreatívny chaos. Môže tu mať hračky a výtvory na očiach, obľúbené farby, ale aj nejaký domček či stan s kobercom pre pocit bezpečia. Bude mať miesto iba pre seba, ktoré ho bude inšpirovať.

Kútik pre ľahké písanie domácich úloh

Vytvorte deťom vhodné študijné miesto. Hranie aj učenie má rôzne špecifiká, preto musí byť študijný priestor iný. Učenie nepatrí k najobľúbenejším aktivitám detí, preto je dôležité, aby sa v ňom cítili príjemne. K tomu vám pomôže vhodný stôl a stoličky aj úložné organizéry na prehľadnosť a usporiadanie. Pozitívna žltá farba podporí sústredenosť, schopnosť učenia aj intelekt. Kvalita detského nábytku, doplnkov a vybavenia detskej izby je u nás kľúčová. Dizajny sú veľmi navyše moderné a praktické.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.