Hračky pre najmenšie deti

Viete, ktoré hračky najviac bavia tie najmenšie deti?

Často ešte skôr, než sa nám narodí bábätko, pokukujeme po prvých hračkách, ktoré mu kúpime. Tu je pár tipov, s ktorými u drvivej väčšiny bábätiek a batoľatok uspejete a hračky ich budú baviť opakovane a pomerne dlho.

Pre tých úplne najmenších

Ako prvú môžete bábätko zaobstarať špirálu na postieľku, z ktorej visia zaujímavé farebné zvieratká. Mala by byť pestrofarebná, aby bábätko zaujala, niektoré typy hrajú krátke melódie. Bábätko bude pozorovať, otáčať očami, hlavičkou, neskôr sa bude snažiť na ňu siahnuť.

Prvé hračky pre aktívne hranie bábätka, by mali byť rozhodne ľahučké. Deti v troch mesiacoch síce vedia uchopiť hračku, ale musí byť ľahká a s malým priemerom. Ideálne sú plyšové hrkálky, malé umelohmotné hrkálky alebo látkové „usínáčiky“, s ktorými sa môžu deti pomaznať a upokojiť sa nielen pred spaním.

Skvelé sú aj spojovacie krúžky, z ktorých sa dá zhotoviť rôzne dlhá reťaz. Deti krúžky hryzú, čo je skvelé pre ich svrbiace ďasná a prerezávajúce sa zúbky, môžu si nimi hrkať, rôzne ich naťahovať.

Pre „skúsené“ bábätká a batoľatá

Akonáhle deti povyrastú a lezú, sedia, stoja, je dobré trénovať ich zručnosť, pozornosť, logické myslenie … A tiež rozvíjať predstavivosť. Bábätká, ktoré sedia, môžete skúšať zabaviť vkladačkami, ktoré sú pre väčšinu detí vďačnou hračkou. Skvelé sú aj zatĺkačky, a to ako pre chlapcov, tak dievčatá, aj stohovateľné kocky alebo tégliky ktorých sa dajú stavať veže.

Dievčatkám určite kúpte bábiky, aby ich mohli ukladať k spánku, kŕmiť ich, chalanom zase autíčka tvarovo riešené tak, aby dobre padla do ruky. Lezúce deti sa o autíčko často celou váhou oprú, je dobré kúpiť auto väčšie, pevné a stabilné.

Neskôr stavte na pexeso, drevený predajný stánok, kávovar, krájanie zeleniny, pizze…

S uvedenými hračkami určite zabodujete. Nájdete ich na dreamboutique.sk.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.