Dajte deťom na stenu dekorácie, budú spokojnejšie a šťastnejšie!

Aj veľmi malé deti dokáže potešiť pekná dekorácia na stenu, vďaka ktorej sa cíti oveľa lepšie a tiež bezpečnejšie. Detská izba alebo kútik na hranie by mala byť plná dekorácií, farieb, útulnosti a tepla. Vneste doň kus detského sveta, kde dieťa rozvíja svoju kreativitu a trávi počas dňa väčšinu času.

Izba ako útočisko aj oáza pokoja

Aby sa v detskej izbe dieťa nebálo a necítilo sa opustene, dajte mu tam obľúbené hračky, ale aj knižky, vankúše, deky, koberce, taburety, stoličky, kresielka, vaky a mäkučké plyšáky na váľanie. Ozdobte detskú izbu tak, aby z nej boli deti totálne nadšené. Detské dekorácie na stenu dotvoria celkový dojem z detskej izby a podporia deti vo fantázii a kreativite. Premeňte detskú izbu na rozprávkové kráľovstvo plné farieb, materiálov i vzorov. Pokiaľ máte doma malého umelca, dajte mu na stenu tabuľu. Tiež tabuľová farba na stenu dieťaťu poskytne kreatívne vyžitie. Jej špeciálne zloženie umožní kreslenie kriedou a zotretie vlhkou aj suchou handrou.

Tapety a samolepky do detskej izby

Inšpirujte sa našimi tipmi na samolepky a plagáty. Detské tapety na stenu predstavujú ďalšiu možnosť, ako oživiť jednofarebné steny detskej izby. Vďaka detským vzorom bude izba pôsobiť pozitívne na detskú kreativitu a fantáziu. Papierové tapety, ktoré sú lacné a za pár rokov ľahko vymeniteľné. Ponuka detských vzorov je skutočne veľmi široká. Samolepky a plagáty s detským motívom vám umožnia ozvláštniť steny. Vybrať si môžete motívy obľúbených kníh i filmov, princeznej, pirátov, indiánov, zvieratá i rastliny. Nespornou výhodou je ich ľahké odstránenie a výmena za iný dekor.

Obrazy, fotografie a detské svetielka

Medzi vhodné dekorácie do detskej izby patria aj klasické detské obrázky a obrazy na stenu alebo detské fotorámiky. Do detských izieb sú vhodnejšie obrazy na plátne ako obrazy so sklenenou výplňou, pri ktorých hrozí riziko rozbitia a vysypania skla. Fotky s krásnymi momentmi s blízkymi osobami navodia pocit šťastia i bezpečia. Detské obrázky, plagáty, samolepky aj fotky umiestnite na steny, nábytok, police aj nočné stolíky a komody. Veľmi príjemnú atmosféru môžu dieťaťu navodiť aj malé nástenné svetielka s detskými motívmi. Voľte nižšiu svetelnosť a teplejšie svetlo, aby bola izbička útulná a príjemná pre oči.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.