Čo nesmie chýbať v detskej izbe

Detská izba je miesto, ktoré musí spĺňať niekoľko kritérií. Mala by dizajnovo ladiť so zvyškom domu alebo bytu, byť bezpečná a praktická, ale aj hravá a kreatívna. Ako skĺbiť všetky požiadavky? Aby sa dieťa v detskej izbe cítilo príjemne, nesmú chýbať tieto časti nábytku.

Detské stoly a písacie stoly

Pre menšie deti je vhodné uprednostniť menšiu verziu detského stola. Malí kreatívci ocenia biely detský stolík s doskou LEGO a rozbaľovačom papiera alebo stolík s líškou, ktorý môžete skombinovať aj s nočným stolíkom, lavicou a stoličkou. Stolíky v škandinávskom štýle sú ideálne na vystavenie hračiek, ako písací stôl alebo na čajové večierky s priateľkami. Kovový košík s vekom alebo stolík s úložným priestorom udrží hračky v bezpečí. Malé parádnice ocenia toaletný stolík so zrkadlom a zásuvkou na poklady.

Detské stoličky

Klasické vysoké stoličky a lavičky, praktické stoličky s úložným priestorom a skladacie stoličky pre malých návštevníkov sú skvelou voľbou. Mnohé z nich sa dajú skvele kombinovať so stolíkmi v rovnakom dizajne. Všetky malé dámy ocenia detské kreslá, pohovky s polstrovaním, detské lavičky s úložným priestorom alebo truhlice na hračky, ktoré môžu byť aj na kolieskach. Deti milujú aj závesné stoličky, ktoré im poskytujú veľa zábavy. Na chvíle oddychu sú ideálne detské ležadlá.

Detské komody, knižnice, organizéry a police

Detské skrinky a komody sa dnes predávajú v rôznych tvaroch, veľkostiach a dizajnoch. Vďaka tomu ich možno ľahko zladiť do priestoru. Skrinky, komody, regály, organizéry a police možno použiť na uloženie oblečenia, školských potrieb, hračiek a iných drobných predmetov. Modulárne regály, ktoré môžu meniť tvar, sú úplne jedinečné. Môžete z nich postaviť domčeky, veže, hrady a zámky pre malé princezné. Príjemné neutrálne a pastelové farby sú ideálne do detskej izby.

Detské police, poličky a vešiaky

Nástenné police a vešiaky sú skvelým riešením, ktoré vám pomôže naplno využiť priestor v detskej izbe. Môžete ich použiť na vystavenie hračiek, trofejí, fotografií, obrázkov a detských kníh. Sú tiež skvelým doplnkom detských vešiakov. Police môžu mať tvar polmesiaca, domčeka, vigvamu a dúhy, zatiaľ čo vešiaky môžu mať tvar zvieratiek. V ponuke nájdete rôzne police s nespočetným množstvom originálnych farebných kombinácií, v zaujímavých tvaroch a vzoroch a v jedinečných kombináciách materiálov.

Detské stany, teepee a domčeky na hranie

Všetky deti milujú skrýše a tajné úkryty, kde sa môžu ukryť pred vonkajším svetom a cítiť sa bezpečne. Textilné stany a teepee, ako aj drevené domčeky na hranie poskytujú deťom pocit súkromia. Pri hre s kamarátmi si užijú veľa zábavy. Dajú sa ľahko postaviť a zložiť nielen v detskej izbe, ale aj na terase alebo v lete v záhrade. Stačí pridať koberček alebo matrac na pohodlnejšie sedenie a izolačný povrch, aby dieťa nestudilo chladnú podlahu a zem vonku.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.