Ako zariadiť modernú detskú izbu pre dievča

Moderná detská izba pre dievčatká a slečny by mala byť miestom v jednotnom štýle, vybavená praktickým nábytkom s množstvom dekorácií a zábavných doplnkov, ktoré všetky dievčatá milujú. Najdôležitejšie je, aby zohľadňoval všetky dôležité činnosti, teda možnosť odpočinku, hrací priestor aj miesto na štúdium. Mal by odrážať to, čo vaša dcéra miluje a rada robí, jej vek, vlastný vkus a štýl.

Detská izba, ktorá baví a inšpiruje

Dievčenská izba je miestom, kde sa prepája priestor na hranie, spanie i učenie. Nad všetkým vládne zábava, rozvíjanie kreativity a vlastných záujmov, ktoré sa odrážajú v dizajne izby pre dievča. Pre vzbudenie zmyslu pre poriadok dajte do detskej izby rôzne typy úložných priestorov, ako sú detské skrine, komody, truhlice, úložné regály a police na uloženie oblečenia, hračiek, kníh, športových potrieb i kreatívnych sád na tvorenie. Vystavte tu jej osobné fotografie, umelecké výtvory, víťazné trofeje aj školské úspechy.

Vhodné farby pre modernú dievčenskú izbu

Aj keď v mnohých izbách pre malé princezné kraľuje ružová či lila, môžete staviť na jej jemný pastelový odtieň alebo túto farbu použiť len na doplnky a dekorácie alebo na bytový textil. Všetko sa dá potom ľahko obmeniť podľa toho, ako sa menia záujmy vašej dcéry. Pri vyberaní nábytku do dievčenskej izby je skvelou voľbou neutrálna biela a šedá. Tieto nadčasové farby sa hodia k akýmkoľvek iným farbám. Pre ďalší nábytok a doplnky môžete použiť aj iné pastelové odtiene, napríklad upokojujúce svetlo modrú.

Nadčasový nábytok ako skvelý základ

Pevný základ z kvalitného nábytku, ako je posteľ a skrine, flexibilný úložný priestor v podobe komôd, regálov, boxov a políc s dobre premyslenými dekoráciami, lustrami i osvetlením, textilom, zrkadlami a výzdobou stien napríklad samolepkami, vystačíte do dospievania len s malými obmenami. Počas prvých rokov oceníte aj kvalitný koberec a pufy na hry na podlahe. Pridajte pár jemných vankúšov a jemné deky, funkčný stôl a stoličky. Pokojne pridajte kútik na čítanie alebo obľúbenú skrýšu v podobe stanu či domčeka.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.