Ako zariadiť modernú detskú izbu pre chlapca

Zariadiť malú či veľkú detskú izbu pre chlapca tak, aby bola praktická a navyše útulná, nie je vždy ľahké. Základom je rozdelenie izby do troch zón na hranie, spanie a učenie, staviť na kvalitné vybavenie skôr v neutrálnych tónoch a ľahko ho doplniť doplnkami, dekoráciami a bytovým textilom rôznych farieb i vzorov. Chýbať nesmie dostatočné osvetlenie, ktoré tvorí centrálne svetlo doplnené o svetlá pri stole či posteli.

Detská izba plná inšpirácie a hravosti

Pri výbere farieb nemusíte zostať len pri modrej, dajte šancu neutrálnym odtieňom, ako je biela, béžová a šedá. Skvele sa kombinujú s ďalšími dekoráciami, ktoré by v detskej izbe nemali chýbať. Priestor zútulnia obrázky, dekorácie na stenu, fototapety a samolepky s detskými motívmi, zvieratkami a kreslenými postavičkami. Základ tvorí detská postieľka alebo posteľ, prebaľovací pult časom vystriedajú skrine, komody, truhlice, regály a police na uloženie oblečenia, hračiek, kníh i športových potrieb pre chlapcov. Na stenu, police aj regály vystavte osobné fotografie, kreatívne výtvory, víťazné trofeje aj školské úspechy.

Chlapčenská izba pre školákov i predškolákov

Z herne sa časom stáva študentská izba av miestnosti nesmie chýbať priestor na sústredenie a učenie. Ak pokoj zdieľajú súrodenci, každému vyčleňte jeho časť, kde sa nebudú rušiť pri spánku, hraní a učení. Miesto ušetrí poschodová posteľ alebo pohovka s úložným priestorom. Izbu zariaďte neutrálne, nech prílišnosť farieb neodvádza pozornosť od učenia a zbytočne nerozptyľuje. Doplňte funkčný stôl a stoličku aj dostatok osvetlenia v podobe lustra aj doplnkových svetiel k stolu a posteli v podobe stolnej lampičky. Priestor dolaďte bytovým textilom a peknými obliečkami s detskými motívmi, zvieratkami a postavičkami.

Vhodné farby do detskej izby pre chlapcov

Pri výbere farieb do chlapčenskej izby myslite na to, že teplé farby pôsobia veselo a povzbudivo a studené farby vedú skôr k pasivite. Tmavé odtiene farieb upokojujú, ale zužujú priestor, zatiaľ čo svetlé pastelové odtiene ho opticky zväčšia a rozjasnia. Zamerajte sa na detský nábytok v neutrálnych farbách s dostatkom úložných priestorov, do ktorých schováte všetko, čo sa inak bežne povaľuje na zemi, na stoličke a na posteli. Počas prvých rokov sa hodí aj kvalitný koberec, pufy a vankúše na hranie na podlahe. Záujmy chalanov sa často menia, samolepky a dekorácie môžete voľne striedať a pružne reagovať.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.